DAVID GUETTA KLAR FOR PALMESUS

DAVID GUETTA KLAR FOR PALMESUS

Verdens nr. 1-rankede DJ, selveste superstjernen David Guetta, avslutter lørdagen på neste års Palmesus!

Den franske 52-åringen, født Pierre David Guetta, er en levende legende og har preget det globale popbildet i snart to tiår.  

«Vi er strålende fornøyd med å endelig ha sikret oss David Guetta! Han har konsekvent vært blant de mest etterspurte artistene våre i flere år nå og er en perfekt match for strandfesten, og det er derfor utrolig gøy å få dette bekreftet.» sier daglig leder i Palmesus, Leif Fosselie, og fortsetter:

«Guetta har en helt ufattelig lang katalog med stjernehits og appellerer bredt blant publikum i alle aldre, og i tillegg er han blant verdens aller fremste entertainere. Vi gleder oss til å se David Guetta avslutte lørdagen på Palmesus til sommeren!»

David Guetta ble både i år og i fjor kåret til verdens nr. 1 DJ av prestisjetunge DJ Mag Top 100. Han har solgt over 50 millioner album og låtene hans er streamet over 10 milliarder ganger. Guetta har vunnet både Grammy, American Music Awards og Billboard Awards. Billboard har også kåret en av låtene hans (When Love Takes Over) til den mest innflytelsesrike innen hans sjanger noensinne.

Men han har ikke alltid vært størst. Den spede begynnelsen var i 1984 der Guetta var DJ på lokale klubber i fødebyen Paris. Siden har det gått slag i slag for den enormt populære  DJen, produsenten og låtskriveren. Han er kreditert som en av de mest innflytelsesrike artistene i verden og blir jevnlig omtalt som «the grandfather of EDM» (les: electronic dance music).

Etter flere småprosjekter og tre albumutgivelser i henholdsvis 2001, 2004 og 2007 («Just a Little More Love», «Guetta Blaster» og «Pop Life»)  som førte til stor oppstandelse i klubbmiljøer over hele verden, lot det virkelige globale og kommersielle gjennombruddet vente på seg – men når det først kom, ble det en nærmest revolusjonær suksessbølge for franskmannen.

Albumet «One Love» fra 2010 inneholdt klassikere som «When Love Takes Over» ft. Kelly Rowland, «Sexy Bitch» ft. Akon og «Who’s That Chick» ft. Rihanna som ikke bare førte til Grammy-pris og nr. 1-plasseringer over hele planeten, men som også krediteres som den avgjørende platen for at elektronisk musikk ble universelt og kommersielt populært igjen.

Låter som «I Gotta Feeling» med Black Eyed Peas (2009), trolig en av vår tids største landeplager, bidro også til David Guettas uvirkelige storhet og plutselig var franskmannen på alles lepper. Det femte studioalbumet, «Nothing But The Beat», kom ut i 2011 til øredøvende jubel fra både anmeldere og listemakere verden over. Med låter som «Titanium» ft. Sia, «Without You» ft. Usher, «Sweat» ft. Snoop Dogg og ikke minst den andre låta med Sia, «She Wolf», befestet Guetta posisjonen sin som verdens mest attraktive produsent.

I 2012 og 2013 produserte Guetta flere spor på albumene til bl.a. Rihanna («Unapologetic» og Lady Gaga («Artpop»), mens 2014 bød på låter som «Shot Me Down» ft. Skylar Grey og «Addicted To You» med avdøde Avicii. De neste to årene ble fulgt opp med enda mer braksuksess, takket være utgivelser som «Lovers On The Sun», «Dangerous» og ikke minst «Hey Mama» ft. Nicki Minaj og Bebe Rexha. I tillegg skrev og produserte David Guetta EM-låta «This One’s For You» ft. Zara Larsson som bl.a. førte til opptredener på både åpning- og avslutningsseremonien i 2016.

I 2017 fortsatte hitparaden med uforminsket styrke for David Guetta. Samarbeid med artister som Justin Bieber («2U»), Lil Wayne («Light My Body Up»), Bruno Mars («Versace on the Floor») bød på fornyet verdensomspennende suksess, og i 2018 kom det syvende albumet som passende nok ble titulert «7».

Nå jobber David Guetta med rykende ferskt materiale og er allerede ute med «Lifestyle» ft. Adam Levine, kjent fra Maroon 5, og Jason Derulo, samt to nye låter med Sia og flere andre spennende prosjekter som garantert akkumulerer millioner på millioner av streams frem mot sommerens enorme show på Bystranda. Ekstra gøy er det at hans nyeste hit «Family» har vår egen norske Julie Bergan med på vokal sammen blant andre Ty Dolla $ign.

«Vi gleder oss til å se en av klodens aller største levende legender på Main Stage på Palmesus - og ekstra spesielt blir det å endelig få oppleve Guetta live fysisk etter fjorårets digitale opptreden på vår Facebook-page, ’United At Home’, som ble streamet live fra Miami til inntekt for Verdens Helseorganisasjon og kampen mot COVID-19,» avslutter en stolt Fosselie.

No items found.