David Guetta klar for Palmesus

David Guetta klar for Palmesus

Verdens nr. 1-rankede DJ, selveste superstjernen David Guetta, er første navn ut til årets strandfest på Bystranda i Kristiansand helgen 2.-3. juli.


Den franske 52-åringen, født Pierre David Guetta, er en levende legende og har preget det globale popbildet i godt over et tiår. Opprinnelig var Guetta booket til fjorårets pandemi-rammede strandfest, men heldigvis ble stjernen med oss inn i det nye året:

«Vi er strålende fornøyd med å endelig ha sikret oss David Guetta! Han har konsekvent vært blant de tre mest etterspurte artistene våre i flere år nå, og det er derfor utrolig gøy å få dette bekreftet. Spesielt med alt styret rundt kanselleringen i fjor» sier daglig leder i Palmesus, Leif Fosselie, og fortsetter:

«Guetta har en helt ufattelig lang katalog med stjernehits og appellerer bredt blant publikum i alle aldre, og i tillegg er han blant verdens aller fremste entertainere. Vi gleder oss til å se David Guetta bergta publikum på Palmesus til sommeren.»

David Guetta ble i fjor nok en gang kåret til verdens nr. 1 DJ av prestisjetunge DJ Mag Top 100. Karrieren har imidlertid ikke alltid vært på topp, og helt siden den spede begynnelsen i 1984 der Guetta var DJ på lokale klubber i fødebyen Paris, har det gått slag i slag for den enormt populære  DJen, produsenten og låtskriveren. Han er kreditert som en av de mest innflytelsesrike artistene i verden og blir jevnlig omtalt som «the grandfather of EDM» (les: electronic dance music).

Etter flere småprosjekter og tre albumutgivelser i henholdsvis 2001, 2004 og 2007 («Just a Little More Love», «Guetta Blaster» og «Pop Life»)  som førte til stor oppstandelse i klubbmiljøer over hele verden, lot det virkelige globale og kommersielle gjennombruddet vente på seg – men når det først kom, ble det en nærmest revolusjonær suksessbølge for franskmannen.


Albumet «One Love» fra 2010 inneholdt klassikere som «When Love Takes Over» ft. Kelly Rowland, «Sexy Bitch» ft. Akon og «Who’s That Chick» ft. Rihanna som ikke bare førte til Grammy-pris og nr. 1-plasseringer over hele planeten, men som også krediteres som den avgjørende platen for at elektronisk musikk ble universelt og kommersielt populært igjen.

Låter som «I Gotta Feeling» med Black Eyed Peas (2009), trolig en av vår tids største landeplager, bidro også til David Guettas uvirkelige storhet og plutselig var franskmannen på alles lepper. Det femte studioalbumet, «Nothing But The Beat», kom ut i 2011 til øredøvende jubel fra både anmeldere og listemakere verden over. Med låter som «Titanium» ft. Sia, «Without You» ft. Usher, «Sweat» ft. Snoop Dogg og ikke minst den andre låta med Sia, «She Wolf», befestet Guetta posisjonen sin som verdens mest attraktive produsent.

I 2012 og 2013 produserte Guetta flere spor på albumene til bl.a. Rihanna («Unapologetic» og Lady Gaga («Artpop»), mens 2014 bød på låter som «Shot Me Down» ft. Skylar Grey og «Addicted To You» med avdøde Avicii. De neste to årene ble fulgt opp med enda mer braksuksess, takket være utgivelser som «Lovers On The Sun», «Dangerous» og ikke minst «Hey Mama» ft. Nicki Minaj og Bebe Rexha. I tillegg skrev og produserte David Guetta EM-låta «This One’s For You» ft. Zara Larsson som bl.a. førte til opptredener på både åpning- og avslutningsseremonien i 2016.

I 2017 fortsatte hitparaden med uforminsket styrke for David Guetta. Samarbeid med artister som Justin Bieber («2U»), Lil Wayne («Light My Body Up»), Bruno Mars («Versace on the Floor») bød på fornyet verdensomspennende suksess, og i 2018 kom det syvende albumet som passende nok ble titulert «7».

Nå jobber David Guetta med rykende ferskt materiale og er allerede ute med «Lifestyle» ft. Adam Levine, kjent fra Maroon 5, og Jason Derulo, samt to nye låter med Sia og flere andre spennende prosjekter som garantert akkumulerer millioner på millioner av streams frem mot sommerens enorme show på Bystranda.

«Vi gleder oss til å se en av klodens aller største levende legender på Main Stage på Palmesus - og ekstra spesielt blir det å endelig få oppleve Guetta live fysisk etter fjorårets digitale opptreden på vår Facebook-page, ’United At Home’, som ble streamet live fra Miami til inntekt for Verdens Helseorganisasjon og kampen mot COVID-19,» avslutter en stolt festgeneral Fosselie.