Cezinando

Tross sin unge alder har Kristoffer Cezinando rukket å utmerke seg på den norske hiphop-scenen i flere år allerede. 16 år gammel slapp han debut-EPen «Cez 4 Prez», og to år senere fulgte han opp med sin første fullengder «framtid:sanntid». Låta «€PA», som han senere vant Urørtfinalen 2016 med, fikk raskt tung rotasjon på radio, og i juni 2016 ble albumet «Barn Av Europa» sluppet til fantastiske kritikker.

En samlet musikkpresse og en stadig voksende fanskare har applaudert Cezinandos helt unike musikalske univers siden. Han er en rapper som skiller seg fra mengden – både i tekst, melodi og karakter. I november 2016 vant han prisen for «Årets nykommer» på P3 Gull, og gjorde en minneverdig fremføring av radiohiten «Botanisk Hage». Cezinando har markert seg som en enestående liveartist også, og har tatt konsertgjengere landet over med storm med sine eksplosive liveshow.

Han blir dessuten omtalt som en sann poet – og det med god grunn. I konkurranse med knallsterke navn som Stein Torleif Bjella, Jenny Hval og Karpe Diem, hentet han hjem prisen for «Årets tekstforfatter» under Spellemann 2017 – hvor han også var nominert i kategoriene «Årets urban» og «Årets album» for fullengderen «Noen ganger og andre» med singelsuksesser som «Håper du har plass» og «Vi er perfekte men verden er ikke det».

I 2018 vant Cezinando Spellemannpriser for «Årets album» og «Årets urban», mens det kritikerroste 2020-albumet «Et godt stup i et grunt vann» nå er ute og er ventet å fortsette innhøstingen av priser da den Palmesus-klare artisten er nominert til flest Spellemannspriser av alle artister i Norge i år.