ASTRID S | PALMESUS

ASTRID S | PALMESUS

Syv år etter at hun tok de norske TV-seerne med storm, er Astrid S for alvor etablert som en av våre største stjerner. Med over 2 milliarder strømninger av hit singler som ”Hurts So Good”, “Think Before I Talk”, «It´s Ok if You Forget Me», «Dance Dance Dance», “Emotion” og «I don´t know why», utsolgte verdensturneer, og vinner av “Årets Spellemann” i 2018, har hun, uten tvil, holdt seg travel. Enda viktigere: Hun har peilet ut sin egen kurs, skrevet og produsert egne låter, regissert egne musikkvideoer, og har tatt i bruk den tiden hun trengte til å ferdigstille det viktige førstealbumet.

Og jaggu er ikke Astrid S også blitt castet til rollen som Askepott i re-innspillingen av den tradisjonelle julefilmen som hadde premiere i november. Vi gir oss ende over!

Astrid vokste opp midt i landet, i den lille bygda Berkåk i Rennebu. (En liten funfact er at gründer og daglig leder av Palmesus, Leif Fosselie, også er fra den samme lille bygda.) Hennes musikkinteresse startet tidlig. Hun tok pianotimer som femåring og spilte fløyte i skolekorps. Hun minnes bilferier med familien som barn, med discman i baksetet, helt fortapt i en annen verden.

«Det var som å tre inn i et magisk univers, hvor jeg dagdrømte om å opptre på en scene og spille inn musikkvideoer,» mimrer Astrid nostalgisk.

Vendepunktet kom da hun oppdaget John Mayer som tenåring: hun plukket opp gitaren, og begynte å lage låter i kjellerstuen hjemme hos foreldrene. Som 16-åring deltok hun i sangprogrammet Idol, og fanget oppmerksomheten til det norske folk og musikkbransjen. Astrid ser tilbake på det som hennes raison d’être:

«Det er en rar følelse å oppdage det man er skapt til å gjøre. Alt ga mening da jeg var med på Idol. Det føltes som jeg gikk rundt i en konstant rus av endorfiner.»

Siden den gang, har det gått slag i slag mot stjernehimmelen. Og nå er debutalbumet «Leave It Beautiful» klart. Herligheten ble spilt inn mellom Stockholm og Los Angeles i 2019 og 2020, i samarbeid med den svenske stjerneprodusentduoen Jack & Coke. Den fengende euforiske elektropopen er fortsatt sterkt tilstede, men platen markerer også et skifte. Tidligere var melodien og produksjonen av låtene det hun umiddelbart ble dratt mot, men nå har tekstene blitt hovedfokuset. Skriveprosessen sammen med andre, hvor erfaringer og syn på livet deles, setter hun høyt. Gjennom samtaler, blir tekstene til.

«Jeg vil at låtene skal være så ”conversational” som mulig. Jeg har ofte samtaler med meg selv, spesielt i vanskelige perioder, hvor jeg utfordrer meg selv til å sette ord på og komme nærmere følelsene mine,» kommenterer Astrid.

Med en mer moden og ærlig stemme, er hennes første fullengdealbum både personlig og nært, samtidig som den byr på dansbare ”feelgood”–poplåter i kjent stil. Mange av låtene kretser rundt følelseslivet etter et samlivsbrudd eller store livsomveltninger.

«Jeg er redd for å være bitter. Jeg forsøker å fokusere på det positive og være takknemlig for hva jeg har hatt. Ingenting er bedre enn om det kan inspirere andre til å få et nytt perspektiv og forhåpentligvis føle seg sterkere på den andre siden.»

Skrive-og innspillingsprosessen har i tunge perioder vært terapeutisk og givende, og Astrid viser en mer sårbar side av seg selv:

«Jeg er utadvendt av meg, men veldig privat når det gjelder kjærlighetsliv, relasjoner, familie og indre liv, eller ting jeg er usikker på. På dette albumet, har jeg fått utløp for alt. Det har jeg aldri gjort før. Det føles skummelt å dele, men kanskje er det et godt tegn? Det viser hvor mye disse sangene betyr for meg!»

Syv år etter gjennombruddet, er Astrid fortsatt bare 24 år gammel, og med ”Leave It Beautiful”, har hennes musikalske reise bare så vidt begynt. Nå, etter to hele år med turnering i vasken som følge av pandemien, er det dags for et eneste stort comeback og heldigvis har vi sikret oss at det blir et stopp innom Bystranda og Kristiansand til sommeren.

No items found.