After Beach

Myra

Myra er endelig klar med debutalbumet sitt og nå er vi klare for å endelig se henne live på Palmesus After Beach! – Bokser og ballerina er min måte å forene to sterke kontraster ved meg selv på. Dette albumet er en håndfast aksept av begge sidene, sier Myra.

Albumet inneholder låter som representerer begge sidene, og inkluderer singlene «Dovre faller», «Svart Lamborghini», «Se vekk» og «Kan ikke falle». Musikken gjenspeiler den innvendige kampen om hvilken side som skal få dominere.

Jeg har kjent på press og forventninger til ulike roller, for eksempel som rapper, eller svart kvinne. Men jeg har sett hvor dynamiske vi kan være, særlig i musikken. Jeg vil bevege meg med musikk, og ikke begrense noe. Og dermed så får hon der bokseren og hon der ballerinaen sitt utløp. Og då e det bare å la de to få leve!

Myras karriere startet i baksetet på en Uber i 2016 – sjåføren satte på noen instrumentaler, og Myra begynte å freestyle-rappe. Sjåføren ble imponert og kjørte henne til et musikkstudio, der hun møtte en produsent. Sammen lagde de låten «Hold an», som ble lagt på SoundCloud. Leo Ajkic erklærte kort tid etterpå, på sosiale medier, at «Bransjen sover, men våkner snart». Dette førte til at medier som Dagbladet, Bergens Tidende og Aftenposten skrev dyptgående artikler om henne. Hun ble også invitert til å synge Bergens nasjonalsang «Nystemten», før Cecilia Brækhus gikk in i bokseringen Koengen i Bergen, foran 10 000 publikummere. Siden da har hun spilt konserter over hele Norge, men aldri før på Palmesus.  

P3 skrev, om låten «Dette er mitt navn», at Myra «kan få det til å riste i dansegulvet med en låt, for så å få hårene til å reise seg på armene med den neste». Hun vant TONOs årlige pris – EDVARD-prisen, i kategori for beste tekst, for låten «Hjemløs i egen by». Juryen pekte på at Myra er en tekstforfatter med overveldende bredde. I 2020 gjorde hun minneverdige opptredener i Stjernekamp på NRK, og i vinter var hun med på det populære TV-programmet Hver gang vi møtes. I februar 2021 kom låten «Dovre faller», som fikk terningkast 6 i VG, og som ble fremført på NRK1-programmet Lindmo.